De filosofie achter

 

In een moeilijke periode van mijn leven kreeg ik van heel veel mensen evenzoveel adviezen. Deze adviezen waren bijna allemaal "groots": de enorme bergen die ik voor mij zag in één keer verzetten, toch vooral de moed niet opgeven, alle omstandigheden die me overkwamen zien als kans. En toen was er opeens iemand die zei dat dat helemaal niet hoefde. Dat het méér dan genoeg was om elke dag stil te staan bij één klein moment wat verwondering bracht, waarvoor ik de volgende dag weer op zou willen staan, of waar ik heel even van kon genieten. Zijn letterlijke woorden: "al is dat een lekkere sinaasappel."


150x150 pixEls is een voortzetting van deze gedachte. De discipline om elke avond een moment van bezinning te hebben over die verwondering van elke dag, helpt mij in moeilijke tijden, en verheft mij in tijden dat het goed gaat. Het is aantrekkelijk stil te staan bij wat niet goed ging, bij de worsteling. Maar het is mijn project X. Misschien is het zoiets als meditatie, mindfulness of spiritualiteit. Hoe het ook heet, het gaat over verwondering. En dat is mooiREACTIES OP DEZE FILOSOFIE

Reacties

Monica
10 jaar geleden

Wat een creatieve en mooie combinatie van jezelf kwetsbaar opstellen en mindfulness. Ik zou ook wel deze 150x150 willen maken. Ook mooi als herinnering.

Odette
10 jaar geleden

Je pixEls werken als een soort meditatie. De schoonheid van de eenvoud mag binnen komen. Geef je jezelf ook een complimentje als iets goed is gegaan? En vraag je om hulp als iets niet goed gaat?(naar aanleiding van je schrijven op de dood van Nelson mandela).

Reactie plaatsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.